Ajvary a Lutenice
Ajvar pochází z balkánské kuchyně, zejména ze západní části Bulharska a Makedonie, zatímco lutenice z Bulharska. Obě jsou podobné zeleninové omáčky, ale lutenice obsahuje více ingrediencí, jako je pečený lilek, pečené papriky a cibule, zatímco ajvar se primárně vyrábí z pečených paprik. Využívájí se jako příloha k masům, uzeninám, na topinky nebo pečivo. Oblíbené jsou v Bulharsku, Srbsku, Chorvatsku, Makedonii a Rumunsku.

Tradiční zeleninová pomazánka připravená ze zeleniny pěstované ve slunných zahradách Deroni. Vhodná samotná jako předkrm nebo s uzeninami, sušenými masy a sýry na studeném talíři. Skvěle chutná s pečivem a balkánským sýrem. Je vhodná i pro přípravu boloňských špaget a lasagní. Neobsahuje konzervační látky.
Cena bez slevy140 Kč

Lutenica Staroselska hrubě mletá je lahodná balkánská omáčka, která je pečlivě připravena z nejlepších rajčat, paprik a baklažánů. Tento produkt je hrubě mletý, což mu dodává jedinečnou texturu a bohatou chuť. Tato lutenica je ideální jako dip, na toast nebo jako příloha k grilovaným pokrmům.
Cena bez slevy140 Kč

Lutenica hrubě mletá domácí Carica je lahodná balkánská omáčka, která je pečlivě připravena z nejlepších rajčat, paprik a baklažánů. Tento produkt je hrubě mletý, což mu dodává jedinečnou texturu a bohatou chuť. Tato lutenica je ideální jako dip, na toast nebo jako příloha k grilovaným pokrmům.
Cena bez slevy170 Kč

Tradiční pomazánka připravená ze zeleniny pěstované ve slunných zahradách Bulharska. Neobsahuje konzervační látky.
Cena bez slevy150 Kč