>
Přejít na obsah

Italská mletá káva Cafene Blue 250g - Cafene

Přeskočit menu

Italská mletá káva Cafene Blue 250g
Velmi intenzivní a vyvážená směs zrnkové kávy s podtóny vanilky a čerstvě upečených sušenek.
Složení: Arabica 85%, Robusta 15%
Pražení: středně tmavé
Intenzita kávy: 7/10


Cena s DPH
Cena bez slevy249 Kč
Mletá káva Cafene Blue
Objevte velice autentickou chuť naše italské mleté kávy Cafene Blue, která je tradiční pro centralní Italii s úžasnou intenzitou a rovnováhou. Tato pražená zrnková káva vás jistě potěší svoji velmi jemnou chutí a elegantními aromatickými tóny vanilky, čerstvě upečených sušenek a květinových esencí. Díky dominanci Arabiky má plnou a velmi intenzivní chuť se sametovou cremou, proto je vhodná pro přípravu silného espressa i lahodného cappuccina.

Mletí kávy je služba pro vás zdarma
Pokud nemáte možnost vlastního mletí kávy nabízíme vám bezplatnou službu "mletí kávy na míru".
Umeleme vám naši kávu těsně před odesláním, tak aby byla naprosto dokonale čerstvá. Trvanlivost takové kávy je minimálně 3 měsíce. Kávu meleme na profesionálních mlýncích.

Hrubost mleté kávy
1. Extra jemné mletí: Džezva
Struktrura mleté kávy připomíná pudr, nebo moučkový cukr a je určena pro přípravu kávy
v Džezvě.


2. Velmi jemné mletí: Turek
Struktrura mleté kávy připomíná hladkou mouku a takto umletá káva je určena pro přípravu arabské, nebo chceteli turecké kávy.

3. Jemné mletí kávy: Espresso
Struktura kávy připomíná už hrubou mouku a je určena pro přípravu espressa. Co se stane, pokud je káva na espresso příliš hrubá? Káva bude protékat ryche a Espresso bude slabé, kyselé a podextrahované. V případě, že to s jemností přeženete, tomu bude naopak, káva poteče pomalu a výsledná chuť bude hořká, na šálku bude jen velmi málo cremy, často s černými okraji. Ideální doba extrakce espressa je 25-30s.

4. Střední mletí: Moka konvička, Filtry, V60, Dripper, Vacuum pot
Káva, která je konzistencí po semletí někde na začátku cesty mezi cukrem krupicí a hrubou moukou, je určena pro použití v moka konvičce. Pro konvičku na začátku volte raději lehce hrubší mletí, příliš jemně mletá vám káva z konvičky vypění a vyteče.

5. Hrubé mletí: French press
Ve french pressu probíhá filtrace přes sítko, kávu je tedy potřeba namlít na hrubo – sítko totiž zachytí jen větší částečky kávy. Jak káva mletá na „hrubo“ do french pressu vypadá? Svojí velikostí připomíná hrubší sůl  Stejnou hrubost mletí využijete také v Evropě nepříliš rozšířeném perkolátoru. Pokud je káva příliš jemná neprotlačíte ji pístem vůbec, nebo jen s velkou námahou.

6. Velmi hrubé mletí: Cold brew
Pro přípravu kávy tzv. studenou cestou, kdy trvá extrakce několik, až 24 hodin, použijte kávu mletou na velmi hrubo – svým vzhledem a konzistencí by měla připomínat hrubozrnnou mořskou sůl.
Příprava kávy není dogma. Bez drobných odchylek v doporučovaných „best practice“ postupech se většinou neobejdete. Platí to i pro mletí kávy. Správná hrubost není taková, která je předepsána, ale taková, která nejvíce vyhovuje vám a která povede k tomu nejlepšímu výsledku.

Pokud na informaci o mletí zapomenete, pošleme vám mletou kávu na espresso.

Proč zakoupit mletou kávu Cafene Blue?
✔ Ideální pro přípravu silného espressa a krémového cappuccina
✔ Vhodná pro kombinaci s mlékem
✔ Aromatické tóny vanilky, čerstvých sušenek a květinových esencí
✔ Vyvážená kombinace Arabiky a Robusty
✔ Tradiční receptura pravné Italské kávy
✔ Středně tmavé pražení pro bohatou chuť i vůni

Složení: Arabica 85%, Robusta 15%
Původ: Zrno pochází z plantáží oblasti Střední a Jižní Ameriky
Pražení: Středně tmavé
Intenzita kávy: 7/10
Země výroby: Itálie

tel. +420 702805850
Odhlašení
Návrat na obsah
Clicky