Clicky Cafene | Italská mletá káva Cafene Red 250g - Kvalitní káva pro opravdové znalce >
Přejít na obsah

Italská mletá káva Cafene Red 250g - Cafene

Přeskočit menu


Odhlašení
Italská mletá káva Cafene Red 250g
Velmi intenzivní směs zrnkové kávy s podtóny koření a extra hořké čokolády.
Složení: Arabica 70%, Robusta 30%
Pražení: tmavé
Intenzita kávy: 9/10


Cena s DPH
Cena bez slevy249 Kč
Mletá káva Cafene Red
Objevte tradiční italskou mletou kávu Cafene Red přímo z pražirny u Tyrhénského moře, která je vyváženou směsí a nabízí intenzivní chuť, velmi silné a plné tělo a bohatou cremu. Milovníci italského espressa jistě ocení kořenité tóny černého pepře a extra hořké čokolády. Díky svojí síle je vhodná pro přípravu klasického espressa, ale skvěle chutná i v cappuccinu.

Mletí kávy je služba pro vás zdarma
Pokud nemáte možnost vlastního mletí kávy nabízíme vám bezplatnou službu "mletí kávy na míru".
Umeleme vám naši kávu těsně před odesláním, tak aby byla naprosto dokonale čerstvá. Trvanlivost takové kávy je minimálně 3 měsíce. Kávu meleme na profesionálních mlýncích.

Hrubost mleté kávy
1. Extra jemné mletí: Džezva
Struktrura mleté kávy připomíná pudr, nebo moučkový cukr a je určena pro přípravu kávy
v Džezvě.

2. Velmi jemné mletí: Turek
Struktrura mleté kávy připomíná hladkou mouku a takto umletá káva je určena pro přípravu arabské, nebo chceteli turecké kávy.

3. Jemné mletí kávy: Espresso
Struktura kávy připomíná už hrubou mouku a je určena pro přípravu espressa. Co se stane, pokud je káva na espresso příliš hrubá? Káva bude protékat ryche a Espresso bude slabé, kyselé a podextrahované. V případě, že to s jemností přeženete, tomu bude naopak, káva poteče pomalu a výsledná chuť bude hořká, na šálku bude jen velmi málo cremy, často s černými okraji. Ideální doba extrakce espressa je 25-30s.

4. Střední mletí: Moka konvička, Filtry, V60, Dripper, Vacuum pot
Káva, která je konzistencí po semletí někde na začátku cesty mezi cukrem krupicí a hrubou moukou, je určena pro použití v moka konvičce. Pro konvičku na začátku volte raději lehce hrubší mletí, příliš jemně mletá vám káva z konvičky vypění a vyteče.

5. Hrubé mletí: French press
Ve french pressu probíhá filtrace přes sítko, kávu je tedy potřeba namlít na hrubo – sítko totiž zachytí jen větší částečky kávy. Jak káva mletá na „hrubo“ do french pressu vypadá? Svojí velikostí připomíná hrubší sůl  Stejnou hrubost mletí využijete také v Evropě nepříliš rozšířeném perkolátoru. Pokud je káva příliš jemná neprotlačíte ji pístem vůbec, nebo jen s velkou námahou.

6. Velmi hrubé mletí: Cold brew
Pro přípravu kávy tzv. studenou cestou, kdy trvá extrakce několik, až 24 hodin, použijte kávu mletou na velmi hrubo – svým vzhledem a konzistencí by měla připomínat hrubozrnnou mořskou sůl.
Příprava kávy není dogma. Bez drobných odchylek v doporučovaných „best practice“ postupech se většinou neobejdete. Platí to i pro mletí kávy. Správná hrubost není taková, která je předepsána, ale taková, která nejvíce vyhovuje vám a která povede k tomu nejlepšímu výsledku.

Pokud na informaci o mletí zapomenete, pošleme vám mletou kávu na espresso.

Proč zvolit mletou kávu Cafene Red?
✔ Vyvážená směs Arabiky a Robusty se silným a plným tělem
✔ Vhodná pro kombinaci s mlékem
✔ Kořeněné tóny černého pepře a hořké čokolády
✔ Vhodné pro přípravu espressa i cappuccina
Tmavé pražení pro ještě intenzivnější chuť

Složení: Arabica 70%, Robusta 30%
Původ: Zrno pochází z plantáží oblasti Střední a Jižní Ameriky
Pražení: Středně tmavé
Intenzita kávy: 9/10
Země výroby: Itálie

tel. +420 702805850
Odhlašení
Návrat na obsah