>
Přejít na obsah

Francouzský sýr Raclette - Cafene

Přeskočit menu

Francouzský sýr Raclette

Druh mléka: krávské
Obsahuje: mlékárenské kultury
Výrobce: Societe Fromagere du Livradois
Obal: vakuové
Region: Francie
Země původu: Francie


Cena s DPH
Cena bez slevy750 Kč


Popis

V našem kavárně a bistra vám připravíme zapečený sýr Raclette podle originální francouzsko-švýcarské receptury z Alp. Přijďte ochutnat znamenité jídlo, které vás zavede přímo do srdce Alp. Těšíme se na vaši návštěvu!


Raclette sýr je námi i klienty nejvíce oblíbený raclette. Je středně vyzrálý, dobře drží tvar při samotném ráklování. Má světlou kúrku a výjimečně lahodnou chuť.

Sýr raklet neboli raclette je polotvrdý polotučný slaný sýr vyráběný z kravského mléka, které jako hlavní složka vytváří jedinečné tóny v jeho chuti. Je aromatický a jemnou  nebo výraznější chuť určuje dobrá zrání.

Vyrábí se jako velký kulatý bochník o váze asi 4-6 kg, někdy také v hranaté podobě.  

Sýr se u ohně nebo pomocí speciálního grilu zahřívá a taví. Rozměklý se pak seškrabuje na talíř. K sýru jsou podávány tradiční lehké přílohy jako brambory ve slupce, nakládané okurky a cibulky, sušené nebo uzené maso popř. klobásky, paprika, rajčata, žampiony a další.

Složení: pasterované MLÉKO, jedlá sůl, mlékárenské kultury, chlorid vápenatý, syřidlo, konzervant ( na kůře): E235.

Skladujte při teplotě od 2 do 6°C.
Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 14 dnů, nejpozději však do data exspirace.
Zasíláme pouze v zimním období nebo si zboží můžete vyzvednout osobně v naší kamenné prodejně!!!

Průměrné výživové údaje ve 100 g: Energie 1440 kJ/ 350 kcal, tuky 28g, z toho nasycené mastné kyseliny 20g, sacharidy 1g, z toho cukry 0g, bílkoviny 22g, sůl 2g.




tel. +420 702805850
Odhlašení
Návrat na obsah
Clicky